Muismat “vierkanten”

15,00

Wiskundige muismat met betegeling van steeds verschillende vierkanten, vormgegeven in de bekende Mondriaanstijl.

Categorie:

Beschrijving

Deze rechthoekige muismat werd bedrukt met een betegeling in 17 vierkanten van verschillende afmetingen — een zogenaamde perfecte dissectie. De eerste perfecte dissectie van een rechthoek werd in 1925 gevonden door Zbigniew Moroń, die ook de vraag stelde of zo’n betegeling van een vierkant mogelijk is. Via technische constructies en computerzoektochten zijn ondertussen tal van voorbeelden gekend. Arie Duijvestijn ontdekte in 1978 de “eenvoudigste” perfecte dissectie van een vierkant, die slechts 21 kleine vierkantjes telt. Ook betegelingen van rechthoeken blijven echter tot de verbeelding spreken!

Deze muismat is 26,5 cm × 19 cm groot en 3mm dik. Door een combinatie van geribd rubber onderaan en een gladde polyesterlaag bovenaan zorgt deze muismat ervoor dat je soepel met je muis kan werken. Het kleurrijke design — dat aan de bekende werken van Piet Mondriaan doet denken — fleurt bovendien je werkruimte op.

Voor de wiskundige perfectionist geven we nog mee dat de gebruikte betegelde rechthoek 5077 × 3640 eenheden groot is. De foutmarge in verhouding bedraagt dus slechts 0,003% (veel kleiner dan de productie van de muismat zelf kan garanderen).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Muismat “vierkanten”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *