We stellen je graag het tweekoppige team achter Bollebus voor!

Jens Bossaert is wiskundeliefhebber in hart en nieren, puzzel- en spellenfanaat, en heeft een opmerkelijk oog voor design en detail. Aan de Universiteit Gent behaalde Jens een doctoraat in de (zuivere) wiskunde, maar zijn grootste passie zit ‘m toch in de “recreatieve wiskunde”. Jens heeft namelijk altijd een arsenaal aan wiskundeweetjes klaar, en organiseerde diverse lezingen en workshops voor scholen, de studentenvereniging PRIME en andere evenementen. Daarnaast is Jens actief als kernmedewerker van de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

Sara Chiers is een enthousiaste en praktisch ingestelde duizendpoot. Ook Sara trok naar de Universiteit Gent voor een opleiding wiskunde (weliswaar zonder doctoraat, maar mét een lerarendiploma). Hoewel ze dit vak graag gestudeerd heeft, doet Sara niet aan hokjesdenken en kan zowat elk deelgebied van de wetenschappen haar bekoren. Sara is een praktische problem-solver en zowaar allergisch aan nietsdoen — wie haar een beetje kent, kan niet verbaasd zijn dat zij het bedrijf Bollebus uit de grond gestampt heeft.

Met andere woorden, we vormen een team met een gedeelde liefde voor leren en maken, maar ook met tegenpolen waarin we elkaar mooi aanvullen. Wat Bollebus precies was, momenteel is, en binnenkort zal zijn, dat kun je hier te gepasten tijde ontdekken en meevolgen. Bovenal willen we aanzetten tot curiositeit, een glimlach op je gezicht toveren, en projecten helpen slagen door allerhande maaktechnieken creatief in te zetten.