Pythagoraskalender

30,00

Wiskundige kalender voor 2024 (of 2023-24) met voor elke week een bewijs van de stelling van Pythagoras.

Categorie:

Beschrijving

Deze kalender bevat een collectie van 53 diverse bewijzen voor de stelling van Pythagoras. Er zijn naast klassieke meetkundige bewijzen ook een aantal bewijzen-zonder-woorden waar het ontcijferen van de constructie een leuke puzzel vormt. Bovendien steunen een aantal meer exotische alternatieven op bijvoorbeeld differentiaalvergelijkingen of lineaire algebra. De bewijzen variëren uiteraard in moeilijkheidsgraad, maar zouden (eventueel mits enige extra uitleg in de appendix achteraan) geen voorkennis mogen vereisen die niet in een wiskundige richting secundair onderwijs aan bod komt.

Dit is een kalender in A4-formaat en deze wordt in beperkte oplage lokaal gedrukt op stevig maar duurzaam papier. De vormgeving met zachte sepiatinten maken de kalender enerzijds tot een subtiel decorstuk, de handige lijntjes per dag anderzijds tot een praktisch planinstrument.

Deze kalender is beschikbaar in zowel een schooljaarversie als een kalenderjaarversie, alsook in het Nederlands en het Engels. De verschillende versies zijn gelijklopend in vorm en inhoud.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pythagoraskalender” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere suggesties…