Priemkalender

18,00

Wiskundige kalender voor 2024 (of 2023-24) met elke maand een bewijs van de stelling van Euclides.

Categorie:

Beschrijving

Er bestaan oneindig veel priemgetallen — voor die braaf ogende claim geeft deze maandkalender elke maand opnieuw een bewijs. Tussen deze collectie van 12 uiteenlopende bewijzen staat uiteraard het klassieke argument van Euclides, maar ook bewijzen gebaseerd op Fibonaccigetallen of integralen en zelfs bewijzen met een groepentheoretische of topologische insteek. Net als in onze vorige kalender variëren de bewijzen in moeilijkheidsgraad, zijn de meeste zonder specifieke voorkennis te snappen en bovendien worden enkele exotischere aanpakken wat toegankelijker gekaderd. Daarnaast vergelijken we de grenzen op de aantallen priemgetallen die de verscheidene bewijstechnieken garanderen met de ‘correcte’ verdeling (in de vorm van de befaamde priemgetalstelling).

Dit is een kalender in A4-formaat en deze wordt in beperkte oplage lokaal gedrukt op stevig papier. De vormgeving leent zich uitstekend tot gebruik als kantoor-, woonkamer- of klasdecoratie, maar iets minder als planinstrument voor drukke gezinnen.

Deze kalender is beschikbaar in zowel een schooljaarversie als een kalenderjaarversie. Beide versies zijn gelijklopend in vorm en inhoud. Merk op: de foto’s zijn er nog van een vorige editie, maar je krijgt natuurlijk een kalender voor schooljaar 23-24 of kalenderjaar 2024.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Priemkalender” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere suggesties…