Leisteen onderzetters “schaal van Mohs”

50,00

Set van tien leistenen onderzetters met daarop de definiërende mineralen van de hardheidsschaal van Mohs.

Categorie:

Beschrijving

Op deze set van tien leistenen onderzetters staan de kristalstructuren afgebeeld van de tien definiërende mineralen op de hardheidsschaal van Mohs. Een ideaal cadeau voor de geologieliefhebber!

De schaal van Mohs is een empirische schaal die aan alle mineralen een getal tussen 1 en 10 toekent, op zo’n manier dat een mineraal hoger staat op de schaal als die alle lagere mineralen kan bekrassen (en dus harder is). Mohs selecteerde tien relatief vaak voorkomende mineralen: het zachtste element op de schaal is talk (1), het hardste element diamant (10), en tussenin liggen nog gips (2), calciet (3), fluoriet (4), apatiet (5), orthoklaas (6), kwarts (7), topaas (8) en korund (9). De schaal maakt het handig om gesteenten te helpen identificeren zonder veel extra gereedschap.

De leistenen meten 10 bij 10 cm en zijn voorzien van mousse antislipvoetjes. De set van 10 onderzetters komt in een houdertje van mdf-hout.

Merk op: daar leisteen een natuurlijk product is, kan de vorm of kleur onderling variëren en enigzins afwijken van de foto.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Leisteen onderzetters “schaal van Mohs”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *