Tandwielen “custom set”

0,5015,00

Vervangstukken en/of vrije keuze om een eigen set samen te stellen uit ons tandwielaanbod voor in de klas of gewoon om mee te experimenteren en te spelen.

Illustratie pin. 1,00
Illustratie rondel. 0,50
Illustratie puzzelplaat. 6,50
Illustratie schijfje. 1,00
Illustratie tandwiel L. 5,25
Illustratie tandwiel M 3,00
Illustratie tandwiel S. 2,00
Illustratie tandwiel XL. 8,50
Illustratie plaat. 15,00
Foto planeetwielmechanisme in actie; combinatie met onderdelen uit hobbyset. 6,00
Categorie:

Beschrijving

Ons tandwielenaanbod is er voor iedereen die hands-on met tandwielen aan de slag wil gaan. Dankzij het modulaire en uitbreidbare concept, kun je zorgeloos uitbreidingen bijbestellen, sets combineren of zelfs een eigen set samenstellen.

Of je onze tandwielen nu als educatieve tool of als leuk speelgoed wil aanschaffen, we hebben alvast een freebie voor je. Behalve hoe je met onze set concreet aan de slag kan, leggen we op deze pagina namelijk de verschillende concepten rond tandwielen uit. We vermelden niet alleen de relevantste formules maar vooral ook heel wat illustraties en voorbeelden.

We stelden drie basiskits samen: eentje voor leerkrachtenleerlingen en hobbyisten, maar gezien je hier geland bent, zoek je wellicht vervangstukken of wil je een custom set bestellen. Daarom een oplijsting van de beschikbare stukken:

 • Platen met hexagonaal grid (laat toe om vrij in 3 richtingen met onderlinge hoek van 60° te werken) in 6 mm mdf:
  • Vaste plaat (37 bij 58 cm)
  • Puzzelplaat (31 bij 23 cm)
 • Er worden steeds pinnen en rondellen toegevoegd als je een set/uitbreiding besteld, maar wie extra’s wil of er doorheen de tijd kwijtraakte kan hier extra’s bestellen.
  • Extra pinnen (per 10) die als as fungeren, als handvat kunnen dienen én waarmee je tandwielen op elkaar kan vastleggen om samengestelde tandwielen te simuleren.
  • Extra rondellen (per 10) om desgewenst de wrijving te verminderen.
 • Tandwielen in 1:2:4:6 verhouding, respectievelijk benoemd als S (6 cm), M (10 cm), L (19cm) en XL (27 cm), allen uit 3mm mdf. Steeds gegroepeerd per twee zodat je een gelijk aantal met pijltjes in en tussen de tandwieltanden krijgt, wat nodig is om pijltjes visueel gelijk te laten starten.  Deze komen steeds vergezeld van enkele pinnen en rondellen.
 • Houten schijfjes (per 5) om op meerdere niveaus te kunnen werken (gemaakt uit 3mm mdf).
 • De nodige ringen om het planeetwielmechanisme te maken (merk op, daarvoor zijn bovendien ook enkele M tandwielen nodig) zoals ook in de uitbreidings planeetwiel. Met name een buitenring (satellietwiel) in 6:8 verhouding, grootte 36 cm en een kleinere ring voor het stabiliseren van de planeetwielen, grootte 17 cm, beide in 3mm mdf.

Tot slot enkele technische noten:

 • Bestel je een kit of uitbreiding (zelfs een custom set), dan komt deze steeds met een voldoende aantal ‘kleine componentjes’ zoals assen — inclusief enkele reserves.
 • Je hoeft deze dus niet appart toe te voegen, maar kan ze hier wel bijbestellen als er na verloop van tijd toch te veel kleine componentjes zoek raken.
 • Zijn andere stukken verloren of beschadigd geraakt en wil je enkel die specifieke stukken vervangen zonder pinnen of bijhorende stukken, dan kun je via een berichtje doorgeven welke individuele stukken je mist.
 • Wil je een ander specifiek concept demonstreren, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen; de beschikbare uitbreidingen worden namelijk (net als ons begeleidend materiaal) aangevuld naarmate we meer leuke mechanismen vinden (en grondig testen).
 • Geen fan van de pijltjes? De pijltjes staan sowieso maar op één kant, dus je kan ze altijd omdraaien als je even geen pijltjes wil. Wil je echt nooit pijltjes, vermeld dit dan in het opmerkingenveld bij het afrekenen; dan sturen we je functioneel identieke tandwielen, maar zonder pijltjes.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tandwielen “custom set”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere suggesties…