Wetenschappelijke bordspellen

(Zaterdag 6 april 2024)

ARCHIEF

Deze namiddag halen we allerhande wetenschappelijk getinte bordspellen uit onze spellenkast. Kom met een groepje spellenvrienden of leer nieuwe mensen met gelijkaardige interesses kennen … Wij staan alvast klaar om je een nieuw spel uit te leggen.

Ontdek de genetische principes al erwten kweken in Genotype, bouw je eigen planeten in Planetarium, verzamel subatomaire deeltjes in Quirky Quarks en chemische verbindingen in Compounded, kraak wiskundige codes in Turing Machine, stap in de voetsporen van bekende wetenschappers in Newton en Darwin’s Journey, verken de celstructuur van planten in Cellulose, ontdek de oorsprong van grafentheorie in Seven Bridges, doorloop de onderzoekscyclus in The Search for Planet X …

Je hoeft geen wetenschapper, noch bordspelexpert te zijn om je te amuseren: we brengen heel wat variatie in moeilijkheids­graad mee en voorkennis is zeker niet vereist.

Praktische informatie

  • Doelgroep: volwassenen en jongeren vanaf ±10 jaar.
  • Thema's: wiskunde, chemie, ICT, biologie, fysica.
  • Planning: vanaf 13u, tot iedereen uitgespeeld is.
  • Locatie: Het Spey, Kerkdreef 4, Vichte.
  • Kostprijs: We vragen €5, maar daarvoor krijg je ook meteen 5 drankbonnetjes.
  • Extra info: We halen belegde broodjes voor wie 's avonds iets wil eten. Schrijf je voor vrijdagmiddag in via het formulier hieronder om je broodje te reserveren. Broodjes worden door ons opgehaald en ter plaatse afgerekend (richtprijs €5, natuurlijk afhankelijk van je keuze).

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.

Ervaringen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Bollebus vzw is een

STEM-academie