Wetenschappelijk bakken
(Maandag 15 juli 2024 - vrijdag 19 juli 2024)
Op dit kamp trekken we de keuken in met onze wetenschappelijke bril. We zullen bijleren over de chemische, biologische en fysische processen die in alledaagse recepten aan het werk zijn. Meer nog, we gaan deze kennis en de wetenschappelijke methode gebruiken om dé beste cake te maken. We stellen onderzoeksvragen zoals:
- Hoe rijst gebak (het best)?
- Hoe kan ik allergenen vervangen?
- Wat is de ideale decoratie voor onze cake?
Daarbij voeren we coole experimenten uit én gaan we natuurlijk heel wat proeven! We sluiten de week niet alleen af met lekkere cake en een goed recept, maar ook met een nieuwsgierige houding rond wetenschap in het dagelijkse leven.
Zoals je wel kan raden, zullen we ons eten zelf voorzien (geen zorgen, niet alleen cake) en onze experimenten steeds proeven. Gelieve ons daarom bij inschrijving correct te informeren over eventuele allergieën (i.h.b. gluten, melk, ei en noten) zodat we hier rekening mee kunnen houden. Desondanks blijft het een situatie met heel wat (jonge) koks in de keuken, dus zeker bij ernstige allergieën is een bewuste houding van het kind zelf (en een goed plan voor noodgevallen) vereist!
Praktische informatie
- Doelgroep: kinderen van ± 8 tot 12 jaar.
- Thema's: chemie, koken.
- Planning: aankomen 8u à 8u30, terug naar huis 17u à 18u.
- Locatie: Het Spey, Kerkdreef 4, Vichte.
- Kostprijs: €150.
- Aantal deelnemers: 6 tot 12.