Bollebus op Nerdland Festival!

  • Berichtcategorie:Updates

Vandaag is het 14 maart, een dag die alle wiskundeliefhebbers kennen als π-dag. In andere omstandigheden hadden we graag een blogpost gewijd aan deze fascinerende constante, maar dit keer hebben we boeiender nieuws. Bollebus doet namelijk mee aan Nerdland Festival!

Wat is Nerdland Festival?

Wel, voor wie ze nog niet kent, introduceren we eerst Nerdland: een project opgestart door Lieven Scheire dat wetenschap wil promoten aan de hand van podcasts, boeken, theatervoorstellingen, merchandise en meer. Het team achter Nerdland zet z’n schouders onder het Nerdland Festival, de nieuwe naam van het vroegere Sound of Science georganiseerd in 2018 en 2019. Nerdland Festival is het grootste openlucht wetenschapsfestival van België. In hun eigen woorden:

Dé place to be voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familieleden. Denk aan circustenten, veel eten en drank, nog meer sfeer en gigantisch veel wetenschap. Van de pot gerukt, maar dan op een wetenschappelijk verantwoorde manier. Voor iedereen.

Noteer dus alvast in je agenda: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni, in domein Puyenbroeck (Wachtebeke)! Tickets kun je vanaf vandaag hier bemachtigen.

Op Nerdland Festival valt er van alles te beleven: lezingen, workshops, doorlopende activiteiten, meet and greets, eten en drinken, … Meer praktische info en details omtrent het programma vind je op nerdlandfestival.be. Merk op dat momenteel nog niet het volledige programma online staat, dus ga zeker binnenkort nog eens terugkijken, maar er staat nu al heel wat tofs op: van een verhaal over zwerkbal langs escaperooms oplossen en hovercrafts bouwen tot een kindvriendelijke workshop apotheekbereidingen maken. Ken jij nog een plek met zoveel unieks en cools bijeen? En dat is maar een heel korte willekeurige selectie!

Wat doet Bollebus op Nerdland Festival?

Zoals je ook op onze webshop merkt, lopen we hier wel warm voor puzzels in al hun kleuren, vormen en maten. Op 4 en 5 juni komen we dan ook naar Nerdland Festival met een heuse puzzelstand, vol wiskundig en wetenschappelijk geïnspireerde puzzels in groot formaat, zodat je er samen mee aan de slag kan. Dat worden niet enkel speciale uitvoeringen van puzzels uit onze webshop. We brengen ook enkele klassiekers mee, zoals de schaakbordpuzzels met de acht dames, maar in ieder geval mét variaties en nieuwe uitdagingen zodat ook de ervaren puzzelconnoisseur er plezier aan kan beleven. Maar vooral voorzien we volledig nieuwe puzzels gebaseerd op tal van wetenschappelijke thema’s. We zitten boordevol ideeën! De sterrenconstellaties of de genetische code in DNA zijn maar enkele van de voorbeelden die we in een puzzel willen gieten. Ook al werken we momenteel nog de details uit, we zijn er zeker van dat je iets nieuws zal leren kennen. Op dit moment kunnen we niet veel meer dan dit tipje van de sluier oplichten, maar we verzekeren wél dat er op onze blog en sociale media gaandeweg meer updates zullen verschijnen, met verhalen en foto’s van de nieuwe puzzels en hun ontwerpproces.

We hopen ook jullie bollebozen er massaal te mogen verwelkomen!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *