Tetracairo

37,00

Een puzzel gebaseerd op de Cairobetegeling, met 24 uitdagende opgaven in een puzzelboekje.

Categorie:

Beschrijving

Deze puzzel is gebaseerd op de Cairobetegeling, een esthetische manier om het vlak te verdelen in congruente vijfhoeken (en een van de favoriete betegelingen van M. C. Escher). Er zijn precies 31 verschillende manieren om vier zo’n vijfhoekjes samen te plakken; 3 van die resulterende vormen zijn spiegelsymmetrisch, de andere stukken vormen 14 paren van spiegelbeelden. In de puzzel treden juist die 31 puzzelstukjes elk één keer op, behalve het meest eenvoudige, zeshoekvormige stukje dat in totaal vier keer voorkomt.

De opgave is om alle puzzelstukjes in de voorziene vorm te passen. Helemaal niet evident, ook al zijn er miljoenen oplossingen! Om je op weg te zetten, voorzien we enkele opgaven met een vooropgegeven startconfiguratie, maar je kan de puzzel natuurlijk ook volledig zelf maken.

De puzzel meet 23,5 bij 25 cm. Hij is gemaakt uit mdf-hout, voorzien van silicone antislipvoetjes en een kleurig laagje beits. De puzzel wordt geleverd met een klein boekje (A7-formaat) met 24 opgaven gedrukt op gerecycleerd papier.

Merk op: door variatie in het hout kan de kleurschakering/uitstraling enigszins afwijken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tetracairo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *