Eulers boekenkast

42,00

Wiskundige puzzel die steunt op een soort twee-in-één sudokuprincipe.

Categorie:

Beschrijving

Deze puzzel is gebaseerd op het klassieke 36-officierenprobleem van Leonhard Euler. Hij bestudeerde Latijnse vierkanten, waar elk symbool exact één keer voorkomt in elke rij en in elke kolom, en later ook strengere vormen met dubbele symbolen. In onze puzzel zijn dat de kleuren en de iconen die elk één keer per rij en één keer per kolom moeten voorkomen. Op die manier in feite twee Latijnse vierkanten tegelijk opstellen, die bovendien onderling “compatibel” moeten zijn, blijkt niet alleen een leuke puzzel maar ook wiskundig verrassend complex en interessant. Wil je meer lezen over het verhaal achter deze puzzel? Kijk dan zeker eens in onze infobundel.

Met dit doosje kleurrijke stukjes kan je niet alleen puzzels van verschillende groottes en moeilijkheidsgraden oplossen, maar ook een wedstrijdje houden tegen je broers en zussen, je vrienden voor de gek houden met een onoplosbare puzzel, en structuur ontdekken in de oplossingen die je vindt.

Het doosje meet 10 bij 19 bij 3 cm, is gemaakt uit mdf-hout met een EVA-foam insert en bevat 100 acryl stukken (elk 2,5 cm breed) alsook een korte instructie en verwijzing naar de ruimere infobundel. Je kan met de stukken alle verschillende puzzels van 3×3 tot 10×10 proberen, maar eveneens de stukken verdelen om met ten hoogste 4 spelers zo snel mogelijk de 3×3, 4×4 of 5×5 puzzel op te lossen.

We geven hier geen oplossingen weg, maar wel een tip. Een grotere puzzel is niet noodzakelijk moeilijker of makkelijker! Als je vastzit bij 6×6 of bij 10×10 lees je best even in de infobundel vóór je alle stukken gefrustreerd van tafel gooit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eulers boekenkast” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *