Tegelset “ein Stein” (tweezijdig)

32,00

Een set met 160 houten puzzelstukjes in een handig bijpassend opbergzakje.

Categorie:

Beschrijving

Deze set bevat 160 kopieën van een bijzondere tegel, die het vlak kunnen betegelen zonder gaten te laten maar niet met een herhalend patroon (een zogenaamde aperiodieke betegeling). Het figuurtje werd in 2023 ontdekt door David Smith, Joseph Myers, Craig Kaplan en Chaim Goodman-Strauss. De naam ervan heeft niets te maken met de bekende Duitse fysicus, maar is een woordspeling op het Duits voor “één tegel”. Deze versie is de eerst ontdekte vorm, die enkel aperiodieke betegelingen toelaat maar waarbij er wel nog een aantal stukken ondersteboven moeten liggen.

Net omwille van de aperiodiciteit is het best uitdagend om de puzzelstukjes samen te leggen zonder gaten. Daarnaast kan je er tangramgewijze ook creatief mee aan de slag of kun je betegelingen proberen vormen met interessante gaten, zoals zeshoeken of twaalfpuntige sterren. Om de oriëntaties in één oogopslag te herkennen, zijn de tegels aan beide kanten met een volle lijn dan wel een stippellijn gegraveerd. Bij de set komt een zwart fluwelen zakje om alles handig in op te bergen, bedrukt met bijpassend opschrift.

De stukjes zijn gemaakt uit zwart mdf-hout van 3 mm dik en meten ongeveer 4 bij 5 cm. Het bijhorende zakje met trekkoord meet 20 bij 30 cm.

Met 160 tegels kan je al ongeveer een 45 bij 45 cm vierkant volleggen, maar vind je 160 tegels toch te weinig? Dan kunnen we je een dubbele set opsturen. In een zakje passen er immers nét twee keer 160 tegels.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tegelset “ein Stein” (tweezijdig)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere suggesties…