Tegelset “ein Stein” (eenzijdig)

32,00

Een set met 145 houten puzzelstukjes in een handig bijpassend opbergzakje.

Categorie:

Beschrijving

Deze set bevat 145 kopieën van een bijzondere tegel, die het vlak kunnen betegelen zonder gaten te laten maar niet met een herhalend patroon (een zogenaamde aperiodieke betegeling). Het figuurtje werd in 2023 ontdekt door David Smith, Joseph Myers, Craig Kaplan en Chaim Goodman-Strauss. De naam ervan heeft niets te maken met de bekende Duitse fysicus, maar is een woordspeling op het Duits voor “één tegel”. Deze versie is (een variant op) de recentere eenzijdige einstein, die enkel aperiodieke betegelingen toelaat waarbij er bovendien geen stukjes ondersteboven liggen.

Net omwille van de aperiodiciteit is het best uitdagend om de puzzelstukjes samen te leggen zonder gaten. Daarnaast kan je er tangramgewijze ook creatief mee aan de slag of kun je betegelingen proberen vormen met interessante gaten, zoals zeshoekige sterren. Om de nodige oriëntatie in één oogopslag te herkennen, zijn de tegels aan één kant met een lijn gegraveerd. Bij de set komt een zwart fluwelen zakje om alles handig in op te bergen, bedrukt met bijpassend opschrift.

De stukjes zijn gemaakt uit zwart mdf-hout van 3 mm dik en meten ongeveer 4 bij 6 cm. Het bijhorende zakje met trekkoord meet 20 bij 30 cm.

Met 145 tegels kan je al ongeveer een vierkant van 45 bij 45 cm volleggen, maar vind je 145 tegels toch te weinig? Dan kunnen we je een dubbele set opsturen. In een zakje passen er immers nét twee keer 145 tegels.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tegelset “ein Stein” (eenzijdig)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Andere suggesties…