Kaartspel “MØBEE”

19,00

Kaartspel waarin je zo snel mogelijk het gemeenschappelijke symbool op drie kaarten zoekt.

Categorie:

Beschrijving

In het spel MØBEE krijg je telkens drie kaartjes te zien met daarop een aantal symbolen. De kaarten zijn zó opgesteld dat er op elke set van drie kaarten telkens precies één gemeenschappelijk symbool voorkomt. De bedoeling is om zo snel mogelijk dat unieke symbool te herkennen. Liefhebbers van het spel Dobble herkennen ongetwijfeld het principe! En net als Dobble schuilt er erg boeiende meetkunde achter de constructie van de kaarten (die je uiteraard niet nodig hebt tijdens te spelen).

MØBEE is ontwikkeld door wiskundige János Ruff van de Universiteit van Pécs, Hongarije. Het spel komt in drie moeilijkheidsniveaus: het doosje bevat een set kaarten met 7 symbolen per kaart, een set met 12 symbolen, en een set met 20 symbolen.

Je kan MØBEE spelen met 2 tot 5 spelers, of gewoon in je eentje zoeken. Het spel is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

De 35 kaarten van MØBEE komen in een doosje van 12 bij 13,5 cm. Het spel werd ontworpen en geproduceerd in Hongarije. Meer info vind je op de website mobeecards.store/homepage (voorlopig nog hoofdzakelijk Hongaars). MØBEE zelf is taalonafhankelijk en komt met de regels in het Engels, maar er zijn ook vele varianten mogelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaartspel “MØBEE”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *