Met onze workshops proberen we STEAM op een unieke en toffe manier aan de man te brengen. Vanuit onze achtergrond gaan we in het bijzonder met wiskunde, ICT en engineering aan de slag, maar we zijn eveneens altijd te vinden voor een pakketje artistieke fun!

We werken momenteel nog aan het opbouwen en diversifiëren van dit workshopaanbod, hou deze pagina dus zeker in de gaten (of stuur ons een berichtje met jouw wens) als je niet meteen ziet wat je zoekt. Ook voor onze bestaande workshop gaan we natuurlijk even in overleg met jou om te bekijken welke voorkennis er al dan niet aanwezig is, of er bepaalde lopende thema’s of projecten zijn waar je de workshop graag bij ziet aansluiten, … en meestal kunnen we daar vlot aan aanpassen.

Introductie tot LaTeX

Hedendaagse tekstverwerkers mogen nog zo handig zijn, er kruipt uiteindelijk bijna meer tijd in opmaak dan inhoud. Ook de ingebouwde vergelijkingseditoren kennen hun beperkingen. Deze workshop is een introductie tot een populair alternatief, bijzonder geschikt voor cursussen wiskunde of wetenschappen: LaTeX maakt het toevoegen van figuren, vergelijkingen, tabellen, grafieken, inhoudstafels, referenties … kinderspel, ontfermt zich over een consistente opmaak doorheen je document, kent tal van pakketten met extra functionaliteit én is volledig gratis.

  • Doelgroep: leerkrachten die software zoeken voor het opstellen van cursussen, taken en toetsen.
  • Duur: vanaf 2 uur (basisintroductie). Een halve dag is beter geschikt voor een diepgaande kennismaking en laat ruimte voor concrete interesses van de leerkrachten zelf zoals specifieke pakketten.

Introductie tot TikZ

Ook als je met LaTeX al wat uit de voeten kan, mis je misschien nog een manier om tekeningen te maken. Figuren exporteren vanuit GeoGebra kan altijd. Maar er bestaat ook een gigantisch uitbreidingspakket genaamd TikZ, bedoeld om tekeningen rechtstreeks te integreren in je LaTeX-document. We bekijken niet alleen de basisfunctionaliteit, maar ook een aantal handige bibliotheken voor bijvoorbeeld grafieken van functies en Euclidische meetkunde.

Let op: deze workshop veronderstelt een basiskennis van LaTeX.

  • Doelgroep: leerkrachten met basiskennis LaTeX.
  • Duur: 2 uur (basisintroductie) of dagdeel (diepgaande kennismaking én ruimte voor concrete interesses van de leerkrachten zelf).