Topolink

34,00

Set van twee puzzelmokken, uitwisbare stift en doekje met instructies.

Categorieën: ,

Beschrijving

Deze puzzelset haalt inspiratie uit het wiskundige vakgebied gekend als grafentheorie. Binnen dit vakgebied onderzoekt men het verbinden van elementen in de meest abstracte context. Met deze puzzel kan jij een concreet probleem — het verbinden zonder kruisingen — zelf onderzoeken. Zo ontdek je (naast het klassieke “utilities problem“) hoe je vijf computerchips kan verbinden zonder kortsluiting te veroorzaken. Met deze puzzels op een mok heb je zeker iets om over te praten bij de koffie! Bovendien wis je je oplossing vlotjes terug uit zodat je het puzzelplezier kan delen met al wie puzzelen wil.

De set bestaat uit twee keramieken mokken met polymeercoating (325 ml), een uitwisbare stift (zwart) en een polyester/nylon doekje (15 bij 10 cm). De mokken zijn vaatwas- en mircrogolfbestendig. Gebruik ze niet in de oven (of gelijkaardige) want vanaf 150°C kan de inkt vrijkomen. Was de tassen nooit af met ruwe of schurende producten; dit tast de glans aan, en daarmee ook de uitwisbaarheid. Veeg de mokken na het puzzelen steeds droog af met het voorziene doekje alvorens deze af te wassen. Het doekje kan in de machine gewassen en gedroogd worden (lage temperatuur) maar strijk het niet.

We willen hier geen spoilers plaatsen, dus wil je meer weten over de wiskunde achter deze puzzel? Hou dan zeker onze blog in de gaten of bekijk alvast eens de stellingen van Kuratowski en Wagner.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Topolink” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *